Architektura a design
VIDEO: Jak se bydlí na lodi
Na skok jsme se zastavili v italské marině, abychom vám ukázali, jak se bydlí na lodi. Je to standardní charterová loď, která ovšem nabízí dostatek pohodlí pro odpočinek. Projdete s námi salonek, kajuty i koupelnu a dokonce si s námi na lodi upečete i chleba.
Recept na domácí chleba:
1 hrnek žitné mouky
3 hrnky hladké mouky
2 hrnky vlažné vody
1 lžička kmínu
2 lžičky soli
Půl lžičky sušeného droždí
1 lžička octu
Všechny ingredience smícháme a uhněteme. Vznikne řidší lepkavé těsto, které přikryjeme fólií. Necháme 12-16 hodin kynout. Po 12-16 hodinách posypeme hladkou moukou, lehce prohněteme měchačkou a vylijeme na pomoučněný vál. Několikrát těsto přes sebe přeložíme, vrátíme do mísy a dáme dál kynout přibližně jednu hodinu.
Zapneme troubu na 230 °C (plynovou na 250 °C) a vložíme do ní litinový nebo smaltovaný hrnec i s poklicí o průměru přibližně 25 cm. Nahříváme v troubě 30 minut. Po té do hrnce vyklopíme těsto, přiklopíme a pečeme 30 minut na 230 – 240 °C. Pak sundáme poklici a pečeme dalších 30 minut, aby se chléb pěkně zbarvil. Dodržujte časy, vyplatí se to.
Související články:
1 Komentář
You must be logged in to post a comment Login
Pingback: Horská chata, ze které se vám nebude chtít domů - HomeInCube