V kompostéru se kompost vytvoří mnohem rychleji. nZdroj: Canstockphoto
Nikdy kompost neskladujte v uzavřených a nepropustných materiálech. Zdroj: Canstockphoto
Do kompostu patří i skořápky od vajíček, piliny či sedliny z kávy. Zdroj: Canstockphoto
Zdroj: Pixabay
Využívání kompostu se řadí asi k nejstarším způsobům vylepšování půdy. Zdroj: Pixabay
Nikdy kompost neskladujte v uzavřených a nepropustných materiálech. Zdroj: Pixabay
Zralý kompost se vytvoří přibližně za jeden rok. V krytém kompostéru i za čtvrt roku. Zdroj: Pixabay
Vyzrálý kompost můžete použít i k vyhnojení již rostoucích rostlin. Zdroj: Pixabay
Druhy jako jsou okurky a cukety se pro pěstování v kompostu hodí. Naopak se vyhněte dýním či patisonu, došlo by ke snížení délce jejich skladovatelnosti. Zdroj: Pixabay