Ložnice

Spěte jako králové! Klíčem k úspěchu je pořádná postel

Od   | 

Pohádku o princezně na hrášku známe všichni. Ale představte si, že můžete i vy spát každou noc v posteli hodné šlechticů. Stačí jediné. Nepodceňujte jejich výběr.

Každý z nás od malička občas snil o posteli, na které by se mohl těšit z královského přepychu. A ti, kdo třeba ještě nesnili, určitě s přibývajícím věkem budou. Kouzlo stoprocentní pohody při spánku se ráno projeví. Ten, kdo spal jako v bavlnce, chodívá od rána s úsměvem na tváři. A proto je mezi lidmi oblíbenější a úspěšnější.

Proto neztrácejte čas sněním. Vyberte si postel, která vám dodá přes noc energii na celý den. Spěte jako královny a králové a uvidíte, že se zlepší celková kvalita vašeho života.

Jakou postel si mám vybrat?

Začněte rozměry. Délka by měla být aspoň o 30 cm větší, než je výška největšího člověka, který v posteli bude spát. Pak máte jistotu, že se královsky vyspíte. V případě manželské postele oba. Od chladných stěn kolem vás příjemně ochrání čalouněné čelo. Čalouněné postele se po obrovské vlně popularity z devadesátých let opět vracejí do módy. A určitě neprohloupíte, pokud zvolíte právě čaloun. Inspirujte se a vyberte si čalouněnou postel jako stvořenou do vaší ložnice.

Samozřejmě můžete volit i masivní postel, ale počítejte s tím, že vás ve většině případů bude stát o něco víc peněz. A i když je dřevo teplé, přece jen není tak měkké a pohodlné jako čaloun. Takže pokud chcete tachometr komfortu přetočit na sto procent, raději vybírejte čalouněné modely.

Co by měla postel umět?

Hlavní je, aby se vám v posteli dobře spalo. To je jasné. Ale když už vyberete pohodlnou manželskou postel, ve které se oba cítíte jako na obláčku, zaměřte se na další funkce. Velmi praktickou věcí je úložný prostor. Velkou výhodou dnešních manželských postelí s úložným prostorem je důmyslná konstrukce, která na rozdíl od dřívějších modelů umožňuje dostatečné odvětrávání matrací.

Postel s úložným prostorem znamená, že nebudete potřebovat peřiňák. Nebo se obejdete třeba bez skříně na sezónní oblečení. A věřte tomu, že je to i skvělá schovka například na vánoční dárky pro děti apod.

Pokud zvolíte postel bez úložného prostoru, počítejte s tím, že vám zabere dost místa, které byste mohli aspoň částečně využít na uložení věcí. Kdyby měla takový prostor. Proto se hodí spíš do větších ložnic. Pak k ní můžete dokoupit skříň, která nedostatek místa nahradí.

Skutečná královna mezi postelemi

Pokud vám špičkové nestačí a vždy chcete to nejlepší, jsou pro vás postele boxspring. Když se vrátíme k pohádce o princezně na hrášku, určitě by se hravě vyrovnaly hromadě měkoučkých podušek, na nichž princezna strávila noc. Dokonce jsou postele boxspring ještě pohodlnější. Ptáte se proč?

Kouzlo tkví v důmyslné konstrukci, která kombinuje dvě vrstvy matrací. Stejně jako princezna z pohádky tak spíte na svrchní matraci, po kterou je ještě jedna. Tím pádem máte dokonalý komfort, který nic nepřekoná. Zkrátka královská postel, jak se patří.

Nezapomeňte na detaily

Když už budete mít královskou postel, dotáhněte svůj úspěch k dokonalosti. K manželské i sólo posteli se vám bude hodit vkusný noční stolek. Ten využijete na sklenici s vodou nebo budík. A kromě toho zejména vášnivým čtenářům poslouží jako ideální místo na odložení rozečtené knihy.

Ať už jste zarytými knihomoly, nebo vám knihy nic neříkají, určitě se vám budou hodit stolní lampičky. Na své si v tomto ohledu přijdou vyznavači klasických tvarů a neutrálních odstínů, pro které je jako dělaná moderní, přesto konzervativní stolní lampička Priddy.

Jestli se hrdě vezete na vlně renezance industriálních interiérů a chcete mít svou ložnici ozvláštněnou líbivými dekoracemi, neměli byste minout stolní lampu Anita v bronzovém provedení. Ta jako by z oka vypadla někdejším svítidlům úspěšných továrníků. Jen je o něco zakulacenější a víc připravena na krásy nocí dvacátého prvního století.

Jakmile budete mít tohle všechno doma, čeká vás kvalitnější spánek v maximálním pohodlí. A uvidíte, že se ráno budete probouzet s královským úsměvem na tváři.


You must be logged in to post a comment Login