Ložnice

Praktická ložnice v malém prostoru: Chytré tipy pro útulný a funkční interiér

Od   | 

Malá ložnice může být plně funkční, pokud zvolíte správné vybavení. I menší prostor může mít pohodlnou postel, dostatek úložného místa a volného prostoru. Je ale důležité vědět, jak vytvořit praktický a vzdušný prostor i v malé místnosti.

Vybírejte postel s rozumem

Pro manželskou postel jsou standardní rozměry 180×200 cm. Jde o pohodlný základ, který vyhoví v podstatě každému. Ale pokud potřebujete ušetřit místo, pak se nabízí menší varianta, postel 160×200 cm. Ta je stále dostatečně prostorná, přitom nezabere tolik místa.

Volte minimalistický design – zbytečně masivní rám zabere prostor, a hlavně ho opticky zmenší. Vybírejte postel s úložným prostorem či využijte místo pod ní díky úložným boxům.

Úložné systémy

Největším oříškem bývá výběr skříní. Ideální volbou jsou vestavěné skříně, díky kterým můžete využít místí od podlahy až ke stropu, a to i v úzkých koutech. Kromě toho ale můžete zvolit i policové skříně za bezkonkurenční ceny – ty jsou univerzální a uschovat do nich můžete cokoliv, nejen oblečení. Můžete je různě kombinovat, třeba i v dalších místnostech.

Praktické tipy

Pokud potřebujete vybavit malou ložnici, může se to zdát náročné. Neměli byste to přehánět s nábytkem, aby prostor nebyl příliš zaplněný. Snažte se proto využívat místo až ke stropu, volte multifunkční nábytek – nejlepší je ten na míru, ale není to nutností. Při zařizování vybírejte světlé barvy a dost zrcadel, ty dokážou opticky zvětšit prostor a dodají mu vzdušnost. Při výběru dekorací to nepřehánějte, lepší je minimalistické zařízení – jen pár klíčových doplňků, které ložnici zútulní, aniž by ji zahltily.

V malém prostoru nemusíte nutně dělat kompromisy. Je ale důležité najít chytré řešení, které vám bude vyhovovat. Každý kousek nábytku by měl sloužit svému účelu, přitom ale může být stylový.

 

 


You must be logged in to post a comment Login